Uitbesteden? Daar heb ik het echt te druk voor…

 

“Ik heb het nu echt te druk om te kijken wat ik kan uitbesteden.”

Ja serieus, ik heb het echt gehoord. En zo zijn er natuurlijk nog andere mooie excuses om alles lekker in je eentje te blijven doen. “Ik ben een perfectionist”. “Als ik het zelf doe, gaat het sneller”. “Ik kan het zelf beter”. “Ik kan niet delegeren”.

Herkenbaar?

Hoe begin je nou met uitbesteden?

Ik vond het (en vind het stiekem nog steeds best wel) lastig om te delegeren. Ik dacht ook altijd dat ik het zelf beter kan, omdat het dan sneller af is. Ik moet het eerst aan iemand uitleggen, diegene doet het wellicht niet in 1x goed, dan moet ik er zelf weer naar kijken, diegene gaat aanpassen…. Afijn, ik had het zelf natuuuuuurlijk al 3x af kunnen hebben.

Wat zeg ik? 5x!

Maar als je dit bij al je werkzaamheden blijft doen, dan stroom je een keer over. Of je komt nooit toe aan die dingen die steeds maar blijven liggen. Ik ben er jaren geleden ook achter gekomen dat ik moet durven loslaten. En dat er ook andere mensen zijn die superwoman of superman zijn, net als jij.

Je kan twee dingen doen.

Of zo door blijven gaan waardoor de situatie niet zal veranderen, of er eens voor gaan zitten om te kijken welke dingen teveel energie kosten en die ook door een ander op te pakken zijn.

Voordat je dan heel enthousiast iets bij iemand anders neerlegt, schrijf dan stap voor stap uit hoe je deze taak zelf normaal altijd uitvoert. Een stappenplan, een workflow, een checklist, die niet alleen handig is voor jezelf, maar ook cruciaal voor degene die taken van je gaat overnemen.

Deze stap kost nu even tijd, maar levert je straks een hoop tijd op.

Je workflow is af, je hebt iemand gevonden die je gaat helpen en dan kan je rustig achterover leunen. Ehm…bijna. Met name in het begin heeft jouw nieuwe rechterhand feedback nodig. Jij kent je eigen bedrijf en werkwijze van haver tot gort, maar iemand anders moet jou, jouw bedrijf en jouw werkwijze leren kennen. Logisch toch?

In onderstaande video legt Marie Forleo je in 5 simpele stappen uit hoe je begint met delegeren aan een VA:
#1 Maak een lijst met al je werkzaamheden om je bedrijf te runnen
#2 Pik uit je lijst de werkzaamheden die je kan uitbesteden
#3 Maak workflows voor elke taak, zet stap voor stap het proces per taak op papier
#4 Train je VA en geef haar (of hem) feedback
#5 Stel duidelijke verwachtingen op, geef je VA deadlines

Wat houdt jou tegen om werkzaamheden uit te besteden?