Airtable template | Online Marketing Planner

 
Airtable template marketing kalender
 
 

Airtable templates, of eigenlijk in Airtable taal spreek je over een Base. Als je de vergelijking maakt met Excel dan is dat je spreadsheet waarin je verschillende tabbladen (Tables) kunt aanmaken.

Ik haal steeds de Airtable terminologie door elkaar, dus ik hou het hieronder lekker bij een spreadsheet met daarin tabbladen. Want dan begrijp je tenminste waar ik het over heb.

EEn korte recap: WAT IS AIRTABLE

Airtable is een project management online tool wat lijkt op een fancy versie van Excel. Maar dan ZONDER ingewikkelde formules en MET drag & drop optie, kleurtjes en (voor de Trello fans) de canban view. Maar de canban view is een optie. Je kan ook kiezen voor de grid view of de calendar view. De canban view van Trello vind ik zelf juist niet fijn, zocht daarom naar een alternatief en kwam bij Airtable uit en ben nu fan. Er is een betaalde versie, maar als Airtable newbie kan je voorlopig prima uit de voeten met de gratis versie. Die gebruik ik ook nog steeds.

Meer over de Airtable basics vind je hier.

WAARVOOR GEBRUIK ik AIRTABLE?

Ik gebruik Airtable voor een hoop verschillende dingen, maar dit is mijn eigen template waar ik alles wat betreft mijn online marketing in bij houd (dus mijn nieuwsbrief, blogposts en social media content).  

 
 
 
 

Deze template kan je kopiëren (zie rechtsonder in bovenstaande afbeelding: Copy Base) en zelf kolommen verwijderen, toevoegen of verplaatsen. Of alleen maar gebruiken voor inspiratie. 

DE INHOUD VAN DE online marketing PLANNER

Deze tabbladen heb ik zelf aangemaakt:

  • Aantal volgers - Op een vast moment in de maand werk ik mijn volgersaantallen bij. Leuk om te zien hoe je groeit.

  • Nieuwsbrief - Alle verstuurde nieuwsbrieven op een rij inclusief onderwerpen en foto’s. Ook een klein stukje voor statistieken. Die kan ik in Mailchimp ook inzien, maar ik vind het handig om de meest cruciale info makkelijk bij elkaar te hebben.

  • Blogposts - een overzicht van alle blogposts die ik in een jaar heb gepubliceerd en in welke nieuwsbrief deze zijn geplaatst.

  • Social media Q1 - ik vind het handig om per kwartaal 1 tabblad te maken. Maar je kan natuurlijk ook het hele jaar in 1 tabblad zetten.

  • Ideeën - de vergaarbak van ideeën voor toekomstige social media posts of ideeën voor m'n blog

  • Hashtags - voor Instagram kan het handig zijn om verschillende setjes hashtags te hebben, zodat je die naar gelang het onderwerp kan kopiëren.

Airtable heeft zelf overigens ook een hoop templates die je als basis kunt gebruiken en zelf kunt aanpassen.

Zoals deze Social Media Calendar

Of Content Calendar.

Of Social Media planning and Design.

Of Content Marketing Management.

You get it.

Leg er een paar naast elkaar en haal er de dingen uit die je zelf handig vindt. Et voila!

 

 
 

 
 

Meer lezen?