Evernote als digitaal notitieboek

 

De naam Evernote ken ik al wat jaartjes, maar ik kwam nooit verder dan de app op m’n telefoon installeren en er 5 notities in opslaan. Pas sinds kort werk ik er intensief mee. Als je, zoals ik, locatie onafhankelijk wilt werken, dan is deze tool eigenlijk onmisbaar.
Zie Evernote als een online notitieboek waar je vanalles in kunt opslaan: tekst, documenten, afbeeldingen, takenlijsten… noem maar op.

Evernote gebruikt als logo de kop van een olifant. En niet voor niks. Evernote onthoudt alles en de zoekfunctie is briljant. Evernote kan zelfs woorden herkennen in ingescande documenten. Zelfs de grootste chaoot kan hiermee dus dingen terugvinden. Echt een olifantengeheugen dus.

Er zijn hele sites volgeschreven over wat Evernote allemaal kan. Dat ga ik dus hier niet doen. Daarom een beknopt lijstje wat ik te gek vind aan m’n nieuwe partner in crime:

  • Alles wat je toevoegt aan Evernote wordt direct opgeslagen. Je hoeft dus niks handmatig op te slaan. Ideaal!

  • Naast een desktopversie is er ook een app, zodat je niet alleen op je computer, maar ook op je smartphone en tablet toegang hebt tot al je notities. Uiteraard alles gesynchroniseerd.

  • Ook als je geen internettoegang hebt, kan je offline bij je bestanden op je computer. Zodra je weer toegang hebt tot internet, dan synchroniseert de hele boel weer.

  • Installeer de Webclipper in je internet browser en je kan online artikelen, hele webpagina’s of screenshots direct exporteren naar een Evernote map.

  • Bij het aanmaken van een account krijg je je eigen Evernote emailadres. Je kan belangrijke mails die je wilt bewaren dus gelijk doorsturen naar Evernote. Die komen automatisch terecht in je Inbox map.

  • Je kunt mappen (en dus notities) delen met anderen.

  • Evernote heeft een chatfunctie, zodat je makkelijk met elkaar kunt afstemmen als je samen met Evernote werkt.

  • En last, but not least nog een keer de zoekfunctie. Ik had hem al genoemd, maar voordat je ‘em weer vergeten was. Halleluja!

Evernote bestaat in 3 varianten: basis (gratis), plus en premium. Niet alle bovenstaande functionaliteiten zitten in de basisversie, maar je kan met de basisversie al een goede indruk krijgen of deze tool wat voor je is.

Gebruik jij Evernote al? Ik ben benieuwd wat jij er wel of niet geweldig aan vindt.

 
Sandra Keus