Extensions. Nee, niet die voor in je haar.

 

Extensies voor je browser. Google voor de gein eens op ‘extensions chrome’. En zie daar, een waslijst aan extensies voor Chrome. Deze extensies zie je terug als icoontjes bovenin je browser.

Ik wil zelf liever zo weinig mogelijk icoontjes in m’n browser zien, maar sommige extensies zijn toch wel verrekte handig.

Zo maak ik zelf fervent gebruik van Evernote, mijn digitale notitieboek. Een geweldig handige extensie is dan bijvoorbeeld de Webclipper waarmee je met 2 muisklikken een interessant artikel of een hele pagina opslaat in Evernote.

Verder maak ik sinds kort gebruik van Pinterest. Nu kun je al heel veel leuks vinden op Pinterest zelf, maar soms kom je op een website of op Instagram een gave foto tegen die je wel zou willen pinnen. Met Pin It Button kan je eigenlijk alles wat je maar online tegenkomt opslaan op één van je Pinterest boards. Reuze handig.

Een andere extensie die ik zelf veel gebruik is Eye Dropper. Kom je een mooie kleur tegen en wil je die zelf in een eigen ontwerp gebruiken, dan kan je met deze extensie makkelijk de kleurcode achterhalen.
De extensie What Font ligt in het verlengde van Eye Dropper, maar dan met lettertypes. Beweeg met je muis over een stuk tekst en je ziet welk lettertype is gebruikt.

Heb je in je browser een hoop icoontjes van extensies staan die je niet gebruikt? Links bovenin je browser klik je op Chrome, dan op Preferences en dan op Extensions. Hier kan je al je extensies beheren.
Gebruik je Firefox? Via Tools in je menubalk ga je via Add-ons naar Extensions.
Of je kan in je browser zelf via je rechtsmuisknop de icoontjes verwijderen.

Heb jij ook extensies waar je helemaal fan van bent? Laat het me vooral weten!