Hoe leg je snel iets uit aan een VA?

 
 Virtuele Assistent Den Haag Nederland

Als je lekker georganiseerd bent, dan werk je wellicht al met workflows.
Workflows zorgen voor een fijn houvast voor steeds terugkerende taken. Voor jezelf, maar ook voor een VA. Want terugkerende taken kan je vaak bij een Virtual Assistant neerleggen. Maar wat doe je met eenmalige taken die je wilt overdragen? 

Het ligt natuurlijk aan de complexiteit. Soms heb je aan drie regels in een email genoeg. Maar wat als je ergens moet inloggen, daarna in een keuzemenu nog 5x door moet klikken en dan pas met de eigenlijke taak (die misschien ook uit verschillende onderdelen bevat) kan beginnen?

Je kan uiteraard nog steeds een workflow maken. Een andere optie is het maken van een video. Je laat alle stappen ZIEN ipv ze op te schrijven. Je loopt alle stappen op je computer door zoals je het zelf altijd doet en begeleidt het met je eigen stem. Je zet het filmpje op Vimeo of YouTube met een wachtwoord en klaar is Kees. Scheelt je waarschijnlijk een hoop tijd omdat dit sneller is, dan alles helemaal uittikken.

Ik kreeg onlangs zelf zo’n video toegestuurd van Bas Bakker en vond dit eigenlijk heel fijn werken. Je ziet gelijk hoe een nieuw programma eruit ziet. En daarna kan je er heel makkelijk zelf mee aan de slag. Ideaal.

Programma’s om een video op te nemen zijn voorbeeld:

  • Quicktime (ga naar de optie screenrecording - klik op het witte pijltje naast de recordbutton om ook het geluid op te nemen)

  • Screencast-O-Matic

Oh enne.... Bas Bakker organiseert overigens binnenkort weer z’n gratis Tekenvierdaagse waarbij je uitgedaagd wordt eenvoudige tekeningen in te zetten in je communicatie-uitingen. Super leuk!  


Meer lezen?