Is productiviteit niet sexy?

 
SamenmetSan_SandraKeus_Productiviteit
 
 

“Productiviteit is geen sexy woord. De meeste mensen hebben er helemaal niets mee.” Ook zou het meer een mannending zijn. Hmmm…. Dit hoorde ik in webinar van Karel Emck afgelopen week. Een man met droge humor en die het principe van de 4 Hour Work Week in praktijk heeft gebracht. Hij weet dus als geen ander hoe je je productiviteit kan vergroten.

Ik moest daar eens over denken…. Productiviteit niet sexy? Het woord klinkt inderdaad niet sexy, maar iedereen wil toch sneller en slimmer kunnen werken? Of denk ik dat, omdat ik het zelf wel een interessant onderwerp vind?

Mensen hebben misschien geen probleem met hun huidige manier van werken. In deze tijd is het toch normaal om te zeggen dat je druk, druk, druk bent? “Als mensen geen probleem hebben, dan hoeft er ook niets opgelost te worden.” Aldus Karel. Klinkt logisch.

Ondertussen worden de productiviteitstips je wel overal om de oren gesmeten. Ook ‘Getting Things Done’ van David Allen is nog steeds populair en dat boek is alweer 15 jaar oud.

Ligt het er aan HOE de productiviteitstips worden gebracht? Krijg je een stuk tekst voor je neus of een filmpje? Is een boek lezen misschien meer een mannending en kijken vrouwen eerder een filmpje? En het ene boek of filmpje is het andere niet. Laat ik dat niet vergeten.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook liever naar een filmpje kijk waar wat humor in is verwerkt, dan dat ik een boek lees. In Getting Things Done ben ik halverwege ook overgeschakeld van aandachtig lezen naar vluchtig scannen. Of kwam het omdat ik al zo georganiseerd ben?

Onlangs bekeek ik dit filmpje:

Al deze tips heb ik al vaak gehoord en gelezen, maar toch heb ik het hele filmpje gekeken. Vrolijk, vlot en leuk (en voor mannen wellicht ook sexy?).

Dus HOE de boodschap verpakt wordt is zo belangrijk. Ik denk daarom dat productiviteit echt wel sexy kan zijn. Het is maar hoe je het brengt.

Ik wacht zelf nog op een filmpje van een mooie vent die eens heel sexy over productiviteit gaat vertellen. Of moet ik zo’n video zelf maar produceren?….