Maak je eigen visuals

 
SamenmetSan_SandraKeus_visuals
 
 

Tweets, blogposts, online artikelen….. ik zal je niet met allerlei wetenschappelijke onderzoeken om de oren smijten, maar ze worden nou eenmaal beter gelezen als ze voorzien zijn van mooie visuals. Zeg nou zelf, hoeveel posts zie jij bijvoorbeeld op Facebook voorbij komen zonder foto of plaatje? Ik scroll ze gewoon voorbij omdat ze niet opvallen.

Je hoeft tegenwoordig echt geen vormgever te zijn om je eigen visuals te maken. Er zijn diverse online programma’s waarmee je dit in een handomdraai kunt doen. Veelal zijn dit drag & drop programma’s met een keuze uit enorm veel templates. Kind kan de was doen. En het is nog leuk ook! (vind ik ;-))

Ik zet er een paar voor je op een rijtje:

Al deze vormgevingstools bieden de mogelijkheid om te putten uit een database van foto’s. Vaak tegen een kleine vergoeding. Maar je kan ook zelf foto’s importeren. Let echter op bij het gebruik van afbeeldingen en foto’s die je op internet vindt. Die mag je veelal niet zomaar gebruiken ivm auteursrecht.

Mijn tip: gebruik bij voorkeur je eigen zelfgemaakte foto’s. Zo maak je het helemaal persoonlijk. Maar als je zelf niks moois hebt, maak dan gebruik van stockfoto’s. Soms betaal je een klein bedrag, maar er zijn ook genoeg website met gratis stockfoto’s te vinden.

Binnenkort een overzicht waar je deze (gratis) stockfoto’s kunt vinden. De foto bij deze blogpost heb ik van de nieuwe website van OneLeft Media.