Het Personal of Business plan? Wat te kiezen.

 
 

In Squarespace heb je de keuze tussen het Personal en het Business plan. Personal is goedkoper dan het Business plan. Maar laat je niet teveel door de kosten leiden. Als je een eigen business hebt of wilt starten, dan is de kans groot dat je beter af bent met de Business versie. Klinkt ook best logisch toch? Wat de voordelen van dit plan zijn, leg ik je hieronder uit.
(De e-commerce plans die Squarespace ook heeft laat ik hier even buiten beschouwing.)


2 weken trail

Wanneer je je website met Squarespace wilt maken zal je sowieso eerst een account moeten aanmaken. Dit is gratis en hiervoor zijn geen creditcardgegevens nodig. Daarna heb je 14 dagen de tijd om Squarespace te ontdekken en een eerste opzet te maken voor je website.

Je kan verschillende templates proberen, je kan zien hoe het backend van Squarespace werkt, je kan spelen met lettertypes, kleuren, afbeeldingsopties etc. Je kan je site alleen niet live zetten.

Na 2 weken is je trail voorbij. Met een link die je van Squarespace krijgt, kan je de trail nog met een week verlengen. Daarna moet je echt overschakelen naar een betaalde versie (waarvoor je een creditcard nodig hebt). Als je niet betaalt, dan heb je geen toegang meer tot je account. Alles wat je hebt gemaakt gaat gelukkig niet verloren, no worries.


Langere trail

Omdat ik Squarespace Circle member ben, heb ik mogelijkheden voor een nog langere trail. Mail me als je hierover meer wilt weten.

Het business plan

De voordelen van het Business Plan t.o.v. het Personal Plan.

 • koppeling mogelijk met Mailchimp (of middels een Code Block met bv Active Campaign)

 • je kan meer dan 1 andere gebruiker aan je site toevoegen (voor als je met meerdere mensen aan je site werkt, bijvoorbeeld een VA, je webdesigner en/of gastbloggers)

 • werken met CSS (waarmee je bijvoorbeeld je lettergroottes voor mobiel zelf kunt bepalen en nog heeeeeeeel veel meer om je site net iets meer te kunnen customizen)

 • werken met Summary Blocks waarmee je bijvoorbeeld je blog mooier kunt opmaken

 • een integratie mogelijk maken met een planningstool zoals Acuity scheduling

 • een pop-up voor bv je nieuwsbrief opt-in maken

 • werken met een announcement bar bovenaan je pagina (om bijvoorbeeld ergens (tijdelijk) aandacht op te vestigen

 • betere Analytics mogelijkheden

Dus wil je 1 van bovenstaande opties: kies dan voor het Business Plan. Voor 72 euro per jaar meer, maakt dit het net allemaal wat makkelijker.


Kosten

 • Personal = 132 euro (ex BTW)*

 • Business = 204 euro (ex BTW)*

  * bij jaarlijkse betaling

De link naar de tarievenpagina van Squarespace: https://www.squarespace.com/pricing Je kan bijvoorbeeld ook maandelijks betalen (iets duurder in verhouding).

 

Hulp nodig met je Squarespace website?

Uiteraard kan ik je helpen met een nieuwe of je bestaande website. Ik kan je helpen met een redesign of ik kan je in een uurtje tips geven waarmee je zelf verder kan.

 
 
 

 
 

Meer lezen?