VidSummit 2017, mijn highlights

 
 Virtual Assistant Den Haag Nederland

Vorige week heb ik een enorme bak informatie over me heen gekregen over videomarketing tijdens 2 dagen VidSummit in Los Angeles. Als Virtual Assistant en freelance videoproducer uit Nederland was ik wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt. Het event was voornamelijk bedoeld voor YouTube influencers en agencies die met YouTube influencers werken. Maar veel talks waren ook rete-interessant voor zelfstandig ondernemers die met video willen starten of al video inzetten maar daar meer uit willen halen. En omdat ik tevens Gary Vaynerchuk een keertje live wilde horen spreken, was dit bij elkaar voor mij genoeg reden om te gaan. Ik zat tenslotte toch al aan die kant van de plas (Vancouver).

Waar VidSummit zoal over ging?

  • Hoe je je kijkers op je YouTube kanaal behoudt door bv het toevoegen van feature content vlak voor je average watch time. (Derral Eves)

  • Waar moet je op letten als je live gaat op Facebook. En hoe je dit professioneler en interessanter kan maken bv door door gebruik van meerdere camera’s. (panel discussion)

  • Over LinkedIn dat over afzienbare tijd ook zal starten met een Live mogelijkheid net zoals Facebook. (panel discussion)

  • Waarom je niet klakkeloos dezelfde content op verschillende social media kanalen moet posten, maar custom content voor elk kanaal. (Gary Vaynerchuk)

  • Dat je niet eigenwijs moet zijn en je gewoon aan de Facebook regeltjes moet houden om te kunnen scoren. Hoe onlogisch het soms lijkt. Dan werken de algoritmes het beste voor je. (Rachel Farnsworth)

  • Dat je je niet moet focussen op het maken van viral videos (die men sowieso al niet meer op YT kijkt, maar op FB), maar op het verzamelen van subscribers. (Derral Eves)

  • Over de opkomst en mogelijkheden van (video) podcasts. (Paul Colligan)

  • Dat ‘voice’ the next big thing is. (Gary Vaynerchuk)

VidSummit was af en toe lekker Amerikaans (Presenter: "Do we want more?” Publiek: “Yes, we want more!” ‘Do you think this is awesome?” “Yes, this is awesome!”) en was het echt een zakelijk business event. Terwijl ik zelf momenteel juist een mindset heb om niet alleen maar te werken (voor iemand anders), maar ook te genieten van het moois in de wereld. 

Daarom was ik ook heel blij met afsluiter Instagrammer en YouTuber Garrett Gee van The Bucketlist Family. Hij vond zichzelf ook een vreemde eend in bijt. Hoe de zaal vol bewondering op zijn verhaal over zijn reizende en werkende leven reageerde, bracht een glimlach op m’n gezicht. Stiekem zouden veel mensen ook willen zijn zoals Garrett en de guts hebben om een sprong in het diepe te wagen en je gevoel achterna te gaan. Wat hij meerdere malen in zijn talk aanhaalde: stel jezelf af en toe de vraag 'wat zou je doen als je de loterij zou winnen'?...

Waar wacht je op? Create your own life. Er zijn in deze tijd zoveel mogelijkheden. Geld en werk zijn belangrijk, maar geniet ook van al het moois om je heen. Voor mij was er geen betere afsluiter van dit mooie 2-daagse event te bedenken.


Deze vlog van Gary V speelt zich gedeeltelijk af op VidSummit:


Meer lezen?