Meest gestelde vragen

 

Q: Met een VA begin je toch pas als je een goedlopend bedrijf hebt?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet.

Heb je geld en geen tijd, dan kan je met een Virtual Assistant je bedrijf sneller op gang helpen. Maar heb je veel tijd en geen geld, dan kan je natuurlijk ook eerst lekker zelf aan de slag.
Als je bedrijf lekker loopt en je het het steeds drukker krijgt, dan kan een VA je online ondersteunen met randzaken zodat jij je kunt focussen op je core-business.
 

 

Q: Ik vind het moeilijk om dingen uit handen te geven. Hoe start ik dan met een VA?

I know the feeling... 

Maar als je je bedrijf wil laten groeien, dan ontkom je er niet aan om e.e.a. uit te besteden. Geen avonden meer doorhalen met to do's die je al tijden voor je uit schuift. Gewoon eens lekker op de bank zonder je laptop op schoot.  

Leg eerst iets kleins bij een VA neer. Van een steeds terugkerende taak kan je makkelijk een workflow maken. Dit is een goed houvast voor je VA, maar ook voor jezelf. Als iets kleins bevalt, dan kan je nog iets anders uitbesteden. En daarna misschien nog wat...

Ik heb trouwens ook een pdf die je kan downloaden over hoe je start met een VA:

 

Q: Een VA is duur, toch?

Voor niets gaat de zon op...

Ga eens bij jezelf na wat je in de tijd kan doen die vrij komt als je VA een aantal zaken overneemt. Jij kan je richten op het creëren van meer omzet. Wat levert dat onder de streep op? Nou?
Right...

 

Q: Ik kan het beter zelf doen, want ik ken tenslotte mijn bedrijf het best.

Inderdaad, jij kent je bedrijf zelf het best. 

Maar... dat betekent niet dat iemand niet met een frisse blik tegen jouw bedrijf aan kan kijken en kan meedenken. Elk succesvol groot bedrijf is ooit klein begonnen. 

Wil je niet iemand die met je meedenkt, maar gewoon dingen uitvoert die jij wilt. Ook prima.
Met behulp van workflows kan je goed terugkerende acties uit handen geven. Bouw de relatie met je VA rustig op met kleine dingen. Niemand die zegt dat je je VA gelijk vol moet gooien met werk.

 

Q: Ik moet het toch ook zelf kunnen?

Ben jij superman of superwoman?

Nope. En ik ook niet. We kunnen echt niet alles even goed. En bij je eigen bedrijf runnen komt een hoop kijken. Dus het is helemaal niet gek als je voor sommige dingen de hulp van een ander inschakelt. Omdat je er niet goed in bent of omdat je er gewoon geen zin in hebt.