Maak je eigen ‘link in bio’ pagina in Squarespace


Plaats je regelmatig een foto op Instagram waarbij je een link wilt plaatsen? Bijvoorbeeld naar je nieuwste blogpost?

De enige manier om dat te doen is om de link in je bio te zetten. Je weet wel, de omschrijving onder je Instagram naam. In je post zelf kan ook, maar dan is 'ie niet aanklikbaar. Dat is enorm onhandig, want mensen gaan natuurlijk niet die hele URL overtikken.

In je bio kan je maar 1 link kwijt. Maar je wilt ook dat mensen zich via Instagram kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief of dat ze nu klikken naar een oude, maar wel super populaire blogpost. Of naar een Facebook groep of je online cursus.

Dan kan je 2 dingen doen:


Optie 1: je maakt een account aan bij Linktree en die koppel je aan je Instagram account

Voordeel: je zet eenmalig de Linktree link in je bio en that’s it. Je kan in Linktree meerdere buttons (dus meerdere links) aanmaken. Zo kan je mensen niet alleen doorsturen naar je laatste blogpost, maar ook op de één na laatste, je nieuwsbrief, je Facebook pagina, whatever you like. Niet vergeten natuurlijk om de links die gekoppeld zijn aan je buttons up-to-date te houden. En zet steeds de belangrijkste bovenaan.

Nadeel: er is een beperkte keuze in kleuren van de buttons. Dus je moet wel heeeeel erg mazzel hebben als de kleur van jouw huisstijl erbij zit. Gewoon een random kleur kiezen kan natuurlijk ook, maar als je een beetje huisstijlnerd bent wil je gewoon je eigen kleur. Of je kan overschakelen naar de betaalde PRO versie.

Optie 2: je maakt een Instagram pagina aan op je eigen Squarespace site

Bijvoorbeeld: www.jebedrijfsnaam.nl/instagram of www.jebedrijfsnaam.nl/linkjes
Deze link zet je in je Instagram bio.

Voordeel: mensen komen direct op je website terecht en klikken misschien daarna wel door. Je kan je eigen kleur gebruiken en fonts. Ook hier moet je natuurlijk de buttons met links en volgorde niet vergeten te updaten. 

Nadeel: omdat je ivm de AVG vast cookiebanner op je site hebt, komt die in beeld als mensen op de link in je Instagram bio klikken. Maar als ze echt in je blogpost of diensten geïnteresseerd zijn, dan slikken ze die cookies wel.

Buttons even breed maken

In Squarespace wordt een button automatisch zo breed is als je tekst lang is. Als je alle buttons netjes onder elkaar in het midden van je pagina zet, dan kan het rommelig ogen door buttons die verschillende breedtes hebben.

Om alle buttons even breed te krijgen heb je een stukje CSS nodig. Dit plaats je in de Header Injection van je pagina. (Page Settings > tabblad Advanced).

Kopieer één van deze codes:

Voor small buttons:

<style>
.sqs-block-button-element--small {width: 280px !important;}
</style>

Voor medium buttons:

<style>
.sqs-block-button-element--medium {width: 280px !important;}
</style>

Voor large buttons:

<style>

.sqs-block-button-element--large {width: 280px !important;}
</style>

De breedte van de buttons kan je aanpassen door het getal in de code te wijzigen. 280 pixels geeft doorgaans het mooiste beeld op mobiel. 

Succes!

 

Meer lezen?

Sandra Keus

Squarespace web designer

https://squareitup.co
Vorige
Vorige

Maak je eigen 404-pagina in Squarespace

Volgende
Volgende

Is Squarespace duur?