Hoe maak je een redirect naar een bedankpagina in Squarespace


Wat is een bedankpagina?

Op de contactpagina van je website heb je waarschijnlijk een contactformulier staan. Maar misschien gebruik je op je website wel meer forms. In de settings van je form kan je de tekst invoeren die iemand te zien krijgt als hij/zij op de verzendknop heeft geklikt. De form verdwijnt en daarvoor in de plaats komt de tekst die je had ingevoerd. Bijvoorbeeld: Dank je wel voor je bericht, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. (Waar je overigens ook best iets originelers van kan maken ;-)) Je websitebezoeker blijft hierbij op je contactpagina. Wat je ook kan doen is iemand automatisch doorsturen (redirecten) naar een bedankpagina.

Waarom zou je dit willen?

Op een aparte pagina kan je iemand niet alleen bedanken voor het contact opnemen en laten weten hoe snel zij/hij reactie van je kan verwachten. Je kan er nog veel meer informatie op kwijt. Bijvoorbeeld je meest populaire blogposts, de opt-in voor je nieuwsbrief of een korte introvideo van jezelf. Maak ervan gebruik dat mensen in je zijn geïnteresseerd en al op je website zitten. Wellicht klikken ze door en komen ze nog iets anders interessants tegen of belanden ze op je mailinglist.

Tevens is het handig als je bijvoorbeeld veel bezig bent met tracken van websitegegevens en/of om conversies te meten in Google Analytics.

Hoe maak je een bedankpagina?

Eerst moet je de nieuwe pagina aanmaken. Deze zet je in je Not Linked sectie. In de pagina settings vink je bij SEO ook aan dat deze pagina niet geïndexeerd hoeft te worden. Dan verschijnt deze pagina niet ongewild in de Google zoekresultaten.

Naast je eigen dankjewel tekst (bedankt en ik mail je terug etc) vul je de rest van de pagina met wat je maar wilt. Denk aan wat er op dat moment voor iemand die contact met je opneemt interessant kan zijn. Misschien niet alle blogposts, maar misschien alleen blogs uit een bepaalde categorie. Of je 4 meest recente.

Of een opt-in voor je nieuwsbrief. Of je licht een specifieke actie uit. Bekijk het per form en maak eventueel dus meerdere bedankpagina’s.

Als je het eenvoudig wilt houden kan je voor een bedankpagina ook een Cover Page gebruiken. (alleen in 7.0).

Hoe stel je de redirect in?

  • Ga naar de settings van je form via Edit.

  • Ga naar het tabblad Advanced.

  • Ga naar ‘Post-Submit Redirect’

  • Hier selecteer je de pagina of vul je de URL in van je bedankpagina

  • Klik op Apply en klaar.

Redirect.png

Meer lezen?

Sandra Keus

Squarespace web designer

https://squareitup.co
Vorige
Vorige

SEO tips voor je Squarespace website

Volgende
Volgende

Maak je eigen 404-pagina in Squarespace