Met Squarekicker zonder kennis van code je Squarespace website aanpassen


Met Squarespace kan je een hoop, maar niet alles. Althans alles kan wel, maar dan heb je uitgebreide kennis van code nodig. En daar heb je vast geen zin in :-)

Een nieuwe extensie

Maar nu is er Squarekicker, een extensie voor Squarespace die je heel eenvoudig kan installeren in je site. En hierbij kan je zonder kennis van code aanpassingen doen die niet binnen de standaard mogelijkheden van Squarespace vallen.

Squarekicker is overigens geen onderdeel van Squarespace zelf; het is nieuwe startup uit Nieuw-Zeeland.

Squarekicker_extension_affiliate1.png

Wat kan je ermee?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een ‘back to top’ button installeren

  • teksten een highlight geven

  • een woord in een regel een ander font geven

  • eenvoudig splitscreens maken

  • ronde afbeeldingen maken (zonder ze eerst door Canva heen te hoeven halen)

  • randen en/of schaduwen aan afbeeldingen toevoegen

  • afbeeldingen over 2 secties heen zetten

  • afbeeldingen over elkaar heen zetten

  • schuine secties maken

Je kan wijzigingen aanbrengen voor alle devices tegelijk. Maar je kan ook alleen wijzigingen doorvoeren voor bijvoorbeeld alleen mobiel. Zelf wil ik nog wel eens een afbeelding op mobiel weglaten omdat ik het scrollen wil beperken, maar diezelfde afbeelding wil ik wel op desktop laten zien. 

Ook werkt het heel makkelijk en snel om afbeeldingen, waarvoor je een Image Block gebruikt, op mobiel kleiner te maken. Die laat Squarespace over bijna de hele breedte van je mobiele scherm zien en dat is niet altijd wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan een logo in je footer. Of een foto bij een testimonial. Met Squarekicker kan je deze heel makkelijk verkleinen voor mobiel. 

In 7.1 zijn de button opties niet heel uitgebreid. Wil je die ‘opleuken’ en bijvoorbeeld een hover-effect meegeven, dan kan je dat met de hover-functie doen. Dit heb ik zelf ook met een aantal buttons op mijn site gedaan.

Wil je het iets visueler hebben? Bekijk dan deze video van Squarekicker waarin ze kort (2 min) de mogelijkheden laten zien:

Squarekicker is zoals gezegd een nieuwe startup, dus de mogelijkheden zullen alleen maar meer worden.

Kosten

De kosten voor het gebruik van Squarekicker voor 1 site bedragen 19 dollar per maand (Basic plan). Of 144 dollar als je in 1x voor een heel jaar betaalt. Bekijk hier alle abonnementen: https://squarekicker.com/pricing 

Je hoeft niet lang aan een abonnement vast te zitten, want zodra je je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je in principe weer opzeggen. Je aanpassingen blijven dan gewoon bewaard. 

Wil je na een tijdje weer nieuwe aanpassingen doen omdat je bijvoorbeeld nieuwe pagina’s hebt toegevoegd, dan kan je Squarekicker weer activeren.  

Squarekicker proberen?

Als je graag aan je site sleutelt en er op een eenvoudige manier iets leukers en mooiers van wilt maken, ga dan eens spelen met Squarekicker.

Ze hebben een 14 dagen gratis proefperiode waarvoor je geen creditcardgegevens hoeft in te voeren. Na de proefperiode kan je overschakelen naar de betaalde versie.

(affiliate link)



Meer lezen?

Sandra Keus

Squarespace web designer

https://squareitup.co
Vorige
Vorige

Mailblue met Zapier aan je Squarespace website koppelen

Volgende
Volgende

iDeal betalingen icm Squarespace Member Areas